неділю, 21 березня 2021 р.

Підсумки тижня математики

            З 15 березня 2021 року по 19 березня 2021 року в Івано-Благодатненькому НВК проходив тиждень математики.

Протягом тижня учні брали участь у різноманітних заходах, які були заплановані і проведені вчителями математики Сімбірьовою І., Назаренко Р. і вчителями початкових класів.

Тиждень почався інформаційною хвилинкою про святкування Міжнародного дня числа «Пі», на якій учні дізнались, що це неофіційне свято придумав в 1987 році фізик з Сан-Франциско Ларрі Шоу, який виявив, що дата 14 березня співпадає з першими трьома цифрами числа «Пі», яке виражає відношення довжини кола до його діаметру.

В рамках проведення тижня на перервах, з метою розвитку інтересу до математики вчителі навчали учнів математичним фокусам. Серед учнів 1-2 класів було проведено конкурс декламування віршів про цифри.

Було проведено математичний квест «Відкрий таємну кімнату». У квесті брали участь дві команди — Уксики і Ігрики. Дуель команд ділилась на п’ять раундів, що складались з різних конкурсів. Переможець визначався у фінальному, п’ятому раунді. 

Команду Іксики представляли Бойко Л., Бабіюк Д., Бебко І.  (10 клас), Цимбал Є. та Арутюнов М. (9 клас). А команду Ігриків: Сурняєва А. (10 клас), Сорокун Д. та Голубець А.(11 клас), Хвиль Р. та Хоменко К. (9 клас). Команди показали гарні знання з математики та ерудованість. Перемогу здобула команда Ігриків та отримала ключ від «таємної» кімнати, де на них чекали солодкі призи. Найбільше математика корисна тим, що прямо сприяє розвиткові чіткого мислення і духу відкриття. 

Вчителями початкових класів було проведено математичну гру «Цікава математика» і «Проста математика».

Учні 7-8 класів показали свою ерудованість у квесті «Математика – це цікаво!». Брали участь дві команди — Екстрім і Емемденси. Квест містив вісім раундів, що складались з різних конкурсів.

Команду Екстрім представляли Бойко В., Момот С., (8 клас), Бабич К., Прокопчук В., Французан К. (7 клас). А команду Емемденси: Борисенко А. Онойченко В. (8 клас), Бебко О.,  Сідлецький Н., Дейкун О. (7 клас). Команди показали гарні результати. Перемогу здобула команда Емемденси.

З метою зняття емоційного напруження і неспокою, перед іспитами, учням 10-11 класів було запропоновано пройти  пробний тест зовнішнього незалежного тестування з математики онлайн (ЗНО-онлайн) за 2021 рік.

Долаючи квест «Пошук математичних скарбів», учні 5-6 класів мандрували по школі в пошуках «загадкового ключа». Щоб його знайти треба було виконати ряд цікавих завдань.

З метою розвитку пізнавального інтересу до математики та творчої кмітливості проведено інтелектуальну гру «Казковий танграм» для учнів 5 класу. 

Ця цікава гра виникла чотири тисячі років тому в Китаї, яка спочатку використовувалася не для гри, а скоріше для навчання. Гра полягає в тому, що складається з певних геометричних фігур, «танграмів», незліченна безліч всіляких силуетів. «Танграми» названі так тому, що їх придумав, по переказам, деякий китаєць Тан. Вони вирізаються з чорного картону або випилюються з дерева і являють собою частини квадрата, розділеного відомим чином. 

У ході гри учні отримали листи із зображенням силуетів фігур і складали  їх на швидкість. По учнівських партах «бігали» коти, собаки, зайці, півні та інші тваринки. 

19 березня було підведено підсумки тижня. Переможців нагороджено подарунками.

До нових зустрічей! Математика – це цікаво і весело!

Немає коментарів:

Дописати коментар